Root işlemi Android işletim sisteminde yönetici konumuna yükselmek için yapılır. Root yetkisini elde ettiğinizde işletim sisteminde kod veya uygulama aracılığı ile sistemde değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin sistemin kaldırılmasına izin vermediği bir uygulamayı kaldırabilirsiniz. Root hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz “Root Nedir?” konusuna bakabilirsiniz.
Samsung A310F modellerini rootlamak için auto root dosyası yükleyeceğiz. Android 6.0.1 ve Android 7 yüklü cihazlarda başarıyla denenmiştir. Bu yükleme cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkaracaktır. Farklı bir modele sahipseniz işlemi uygulamayın. Cihazınız ciddi yazılımsal zararlar görebilir.
Bu işlem cihazınızdaki tüm kişisel bilgi ve verilerinizi silebilir. Önemli bilgilerinizin yedeğini almanızı öneririm. Yükleme esnasında telefonun kapanmasını engellemek içinde batarya şarj seviyesini %50 civarında tutmaya çalışın.
Telefonun bilgisayara ilk kez bağlıyorsanız sürücü sorunları yaşayabilirsiniz. Sürücülerin otomatik yüklenebilmesi için Kies 3 veya Smart Switch programını yüklemenizi öneririz. Kies programını kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kies kapalı durmalı. Eğer otomaik açılırsa siz programı kapatın.
ÖNEMLİ NOT: İşlemlere başlamadan önce lütfen eğer varsa cihazın OEM kilidini açın. OEM kilidini Geliştirici Seçeneklerinden açabilirsiniz. Cihazı rootlu kullandığınız sürece OEM kilidi açık kalsın. Rootlama işlemi yaparken telefonu sıfırlamanız gerekecektir. Doayısıyla tüm bilgileriniz silinecektir. Önemli bilgilerinizi yedekleyin.
İhtiyacınız olan dosyalar:
2: A310F Android 6.0.1 Auto root
Her iki dosyayı indirip winrar yardımıyla bir klasöre çıkarın.
Yazılım yükleme işlemine başlamak için telefonu Download Mode‘a almalısınız. Telefonu kapatın ve ses kısma, ana ekran(orta tuş) ile güç(kilit) tuşlarına basarak telefonu açın. Download moda geçiş için bir teyit ekranı ile karşılaşacaksınız. Bir kez ses açma tuşuna bastığınızda telefon Odin mode diye de adlandırılan moda geçecek ve işleme hazır hale gelecektir.
Download Moda alınmış telefonunuzu USB kablo yardımıyla bilgisayara bağlayın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin.
Sürücüler yüklendiyse ilk indirdiğiniz Odin programını açın ve ID:COM bölümünde cihazın gösterildiğinden emin olun. Program Odin tarafından görülmezse ID:COM bölümü boş olur. USB kablosunu çıkarıp, takarak programın cihazı görmesini sağlayabilirsiniz.
Buraya kadar her şey tamamsa yazılım yükleme işlemine başlayabiliriz. Görselde mavi kutu içerisine aldığımız gibi indirmiş olduğunuz autoroot dosyasını (A310F-autoroot.tar) ‘AP’ kısmında seçmelisiniz.
Yüklemeyi başlatmak için Start butonuna tıklayın. Yükleme işlemi bittiğinde telefon kendini yeniden başlatır. Telefon yeniden başladığında ekranda kırmızı yazıların olduğu ekranla karşılacaksınız. .tar uzantılı dosya hata verirse .md5 uzantılı dosyayı seçin.
Lütfen yükleme işlemi bitene kadar bekleyin. İşlem bittiğinde menüde girip SuperSu uygulamasını göreceksiniz.
andorid 7.0 root dosyası yok wifi çalışmıyor fener çalışmıyor smart switchle geri döncem şimdi