Samsung J200H Galaxy J2 modeli Android 5.1.1 Lollipop sürümü ile gelmektedir ve dolayısıyla donanımsal format atıldıktan sonra açılışta Google Hesabı girmeniz istenmektedir. Daha önce cihazda kullanmış olduğunuz hesabı veya şifresini hatırlamazsanız cihazı kullanamıyorsunuz. Bu sorun OEM kilidinin açık olmadığından dolayı meydana gelmektedir. Bu sorunu aşmanın birden fazla yolu mevcuttur. Biz deneyip başarılı olduğumuz yolu anlatacağız. Biz bu işlemi J200H modeli üzerinde denedik ancak J200H/DS modeline de uyumlu olduğunu düşünmekteyiz.

Sorunu çözmek için açılış ekranındayken OTG desteği sunan bir yazılım yüklemesi gerçekleştireceğiz. Yazılımı yükledikten sonra makalenin sonunda linkini verdiğim OTG makalesini okuyarak cihazınızı tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

Yeniden yazılım yüklemesi telefondaki tüm kişisel bilgi ve verilerinizi silebilir. Yedek alabiliyorsanız lütfen önemli bilgilerinizin yedeğini alın. İşlem esnasında telefonun kapanmasını engellemek için de batarya şarj seviyesini %50 civarında tutun.

Telefonun bilgisayara ilk kez bağlıyorsanız sürücü sorunları yaşayabilirsiniz. Sürücülerrin otomatik yüklenebilmesi için Kies 3 programını yüklemenizi öneririz. Kies programını kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kies kapalı durmalı. Eğer otomaik açılırsa siz programı kapatın.

İhtiyacınız olan dosyalar:

1: Odin Downloader

2: J200HXXU0AOJ3_J200HOJV0AOK1

Her iki dosyayı da indirip winrar yardımıyla bir klasöre çıkarın.

Yazılım yükleme işlemine başlamak için telefonu Download Mode‘a almalısınız. Telefonu kapatın ve ses kısma, ana ekran(orta tuş) ile güç(kilit) tuşlarına basarak telefonu açın. Download moda geçiş için bir teyit ekranı ile karşılaşacaksınız. Bir kez ses açma tuşuna bastığınızda telefon Odin mode diye de adlandırılan moda geçecek ve işleme hazır hale gelecektir.

Download Moda alınmış telefonunuzu USB kablo yardımıyla bilgisayara bağlayın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin.

j200h google account otg yazılım yükleme

Sürücüler yüklendiyse ilk indirdiğiniz Odin programını açın ve ID:COM bölümünde cihazın gösterildiğinden emin olun. Program Odin tarafından görülmezse ID:COM bölümü boş olur. USB kablosunu çıkarıp, takarak programın cihazı görmesini sağlayabilirsiniz.

Buraya kadar her şey tamamsa yazılım yükleme işlemine başlayabiliriz. Görselde mavi kutu içerisine aldığımız gibi indirmiş olduğunuz ikinci dosyayı (J200HXXU0AOJ3_J200HOJV0AOK1_J200HXXU0AOJ2_HOME.tar.md5) ‘AP’ kısmında seçmelisiniz. Dosya seçimi yapıldığında program bir süre kendini hazırlar ve bu esnada ‘Start’ butonu aktif olmaz. Program göreve hazır olduğunda ‘Start’ butonu aktifleşecek, butona basın ve işlemi başlatın.

Sol taraftaki bilgi ekranında işleme dair bilgilendirmeler yapılacaktır. RES OK! yazısını görene kadar telefonun bağlantısını kesinlikle kesmeyin! İşlem bittiğinde telefon yeniden başlatılacak ve sol üst taraftaki bilgi ekranında yeşil renkli ‘PASS‘ yazısını görünecek. Bu bilgilendirme işlemin başarıyla tamamlandığı anlamına gelir.

Telefon açıldığında “Ayarlar Durduruldu” vb. hatalar alırsanız telefonu formatlamanız gerekecektir.

Şimdi OTG desteği ile OEM kilidini açabilir ve telefonu ayarlardan sıfırlayabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapabileceğinizi öğrenemk için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Format Sonrası “Gmail” ve “Samsung Account” Aşamaları Nasıl Geçilir?

27 thoughts on “Samsung J200H Galaxy J2 Google Hesabını Devre Dışı Bırakma”
  1. Halil abi bu dowlading… diye yazıyor ne yapmam gerekiyor bilgisyara bağlı bekliyom dowloading… yazıp duruyor yardımcı olur musun acil.

  2. Bu İşlemi Yaparken Bi Hata Alıyorum FAİL Yazıyor. Ne yapmışsam Düzelmiyor Birde Bypass indirdim o işlemi yaptım yine Açılmıyor Mail Accont İstiyor Bu işlemi Nasıl geçebilirim başka. Bana Yardımcı olurmusuz

    mail adresim: sinanacar@gmail.com

      1. Dogru Modeli Buldum netten ve Root Yaptım Pass! Yazdı Ama Telefon Açılışta Hesap Doğrulama Çıktı yine Bu ekranı nasıl geçebilirim bana yardımcı olurmusunuz.

          1. Tmdır Hocam Yazarsın onuda Denerim Bypass.apk Denedim Yükledim Oda olmadı Yani Youtubede olan Tüm Yöntemleri Başarı ile yaptım Olmadı.

  3. merhaba bu olayı uyguladım ancak failed dedi. bendeki cihaz j2 maalesef olmadı. yardımcı olursanız sevinirim

  4. slm benim tefon j200h imeil attım bazen çalışmamaya başladı hatta çoğu zaman sonrasın da yazılım attım düzelsin diye simdide çalışmıyor ne yapmam lazım t eşekkürler…?

    1. merhaba, çalışmama derken, telefon mu çalışmıyor, şebeke mi alamıyorsunuz? telefon açılmıyorsa bunun imei ile bir ilgisi yoktur, bataryanızı kontrol edin. bazen şebeke alamıyorsanız imei ile ilgili olabilir, yeniden imei atılaması gerekebilir, imei atılmış cihaza yazılım yüklerseniz şebeke gelmeyebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir