Casper Via V8 akıllı telefonunuzda donma, kasılma, uygulama ya da işletim sistemi hataları gibi sorunlar yaşamaya başladıysanız veya ekran kilit deseni gibi güvenlik aşamalarını unuttuysanız-bloke ettiyseniz, formatlamayla bu sorunları aşabilirsiniz.

Formatlama işlemi telefonunuza sonradan yüklenmiş tüm veri ve ayarları sıfırlayacağından mümkünse önce veri yedeği alın. İşlem sırasında telefonun düşük şarj sebebiyle kapanması, ciddi yazılımsal sorunlara yol açabilir. Bu yüzden en az %25 seviyesinde şarj doluluğu faydalı olacaktır.

Casper Via V8 modeline format atabilmek için 2 farklı yol var. Bunlardan ilki için menü üzerinden Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Telefonu sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izleyip, onay vermelisiniz.

Diğer yöntem ise telefonun menüye erişimde sıkıntı çıkarttığı her durum için kullanılabilecek donanımdan format. İşlemin mantığı telefonun bazı fiziksel tuşlarından yararlanarak, kurtarma modu(recovery mode) ekranına ulaşmak şeklinde. Donanımdan formatın uygulanmabilmesi için geçmeniz gereken aşamalar şu şekilde;casper-via-v8-hard-format-atma

  • Telefonu kapatın ve ses açma, ses kısma ile güç(kilit) tuşlarına birlikte basarak telefonu açın.
  • Bir süre sonra siyah ekran üzerinde beyaz yazılarla karşılaşacaksınız. Burada tuşları bırakabilirsiniz.
  • Bu aşamada kurtarma modu ekranına geçiş için 1 kez ses açma tuşuna basmalısınız.
  • Kurtarma modu ekranında dokunmatik çalışmaz; seçenekler arasında aşağı yukarı gidebilmek için ses tuşlarını, onay için ise sol en altta bulunan ‘Seçenekler’ tuşunu kullanmalısınız.
  • Ses kısma tuşuyla ‘Wipe data/factory reset‘ seçeneği üzerine gelin ve seçenekler tuşuyla onaylayın.
  • Ses kısma tuşuyla ‘Yes–delete all user data‘ seçeneği üzerine gelin ve seçenekler tuşuyla onaylayın.
  • Ses kısma tuşuyla ‘Wipe cache partition‘ seçeneği üzerine gelin ve seçenekler tuşuyla onaylayın.
  • İlk sıradaki ‘Reboot system now‘ seçeneğini seçenekler tuşuyla onaylayın.

İşlem tamam! Kurulum sonrası telefonu yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.

Telefonunuza format atmanıza rağmen kod istemeye devam ediyorsa aşağıdaki makaleye göz atmalısınız.

Casper Via V8 Format Sorunu ve Çözümü

14 thoughts on “Casper Via V8 Modeline Nasıl Format Atılır?”
  1. lütfen yardımmm Via v8 model telefonum var şarjı bittiği için kapandı şarja taktım açtığımda ekranda sadece Casper VIA yazısı var telefonum açılmıyor çözüm nedir?

    1. Güç tuşuna 20 saniye kadar basılı tutup, telefonu yeniden başlatmaya zorladıysanız ve bu işe yaramadıysa, yazılım çökmüş olabilir ki bu durumda da yazılım yüklemesi yapmak gerekecektir.

  2. admin bana yardım edermisin acil babamın telefonuna root yüklemiştim kaldıramadım sonra stock rom unu kurmaya karar verdim mt 6592 yle yapmaya calıstım sonrasında telefon acılmıyor ne yaptıysam açılmadı tuslara yanı anda da bastım sarjada taktım sarjı oldugundan da eminim

    1. Güç tuşuna 15 saniye basılı tutmanıza rağmen telefon kendine gelmiyorsa telefona sıfırdan yazılım yükleme işlemi yapılması gerekebilir veya batarya bozulmuş olabilir. Bu işlemler için bir teknik servise başvurmanız gerekir.

    1. Kerem merhaba. Güç tuşun bozukken işlem yapamazsın. Önce tuşun onarılması gerekiyor.

  3. Telefonum açılış ekranı geliyor sonrası çalışmıyor. Hard format attım yine aynısı oldu. CASPER VIA yazıyor ve öyle kalıyor.

    1. Makalenin en altında sorununuzla ilgili bir bağlantı paylaşıldı, okuyun lütfen!

  4. Iyi günler Sizin uygulama yaptığınız yöntemde hard reset diyeyerek adlandirdiginiz işlemi uyguladım yalnız password sormakta halen telefonu kullanmaya izin vermemektedir
    Bir çözüm yolu varmıdır teknik servise gonderemiyorum çünki İngiltere’de yasamaktayim ve bana 500 pound gibi maliyeti oldu telefonun. . Yardımcı olursanız sevinirim ..lütfen

    1. merhaba, bahsettiğiniz sorunla biz de karşılaştık, yetkili servisine durumu bildirdiğimizde cihazın kendilerine ulaştırılmasını istediler, yazılım yükleyeceklermiş, yani sorun sdece yazılım yüklenerek çözülebiliyormuş ama bizim bu bu zihazlara yazılım yükleme şansımız olmadı o yüzden sizi yönlendiremeyeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir