Turkcell Maxi Plus 5 telefonunuzun ekranındaki görüntü kaydederek, görüntülemek ya da daha sonra paylaşmak isterseniz bunu basit bir tuş kombinasyonuyla yapabilirsiniz.

Ekran görüntüsü alma yani diğer adıyla ‘screenshot’ işlemi o an ekranda bulunan görüntünün galeriye kaydedilmesine ve daha sonra kullanıcının bu görüntüyü kullanabilmesine olanak sağlar. Bilgisayar üzerinden ‘print screen sysrq’ tuşunun yaptığı işlemin aynısıdır.

Ekran görüntüsünü alabilmek için aşağıdaki görselde aktarmaya çalıştığımız gibi Turkcell Maxi Plus 5‘in tuşlarını kullanmanız gerekecek; görüntüsünü almak istediğiniz ekrandayken ses kısma ve güç(kilit) tuşlarına basarak, bir iki saniye kadar bekleyin. Yani yapmanız gereken tuş kombinasyonu ses kısma tuşu + güç(kilit) tuşu şeklindedir.turkcell-maxiplus-5-ekran-goruntusu-almaİşlemi başarıyla gerçekleştirdiğiniz taktirde bir deklanşör sesi duyar ve ekranda fotoğrafın çekildiğine dair bir uyarı görürsünüz.

Aldığınız görüntüyü telefonunuzun galerisindeki ‘Ekran Görüntüsü’ bölümünde bulabilirsiniz.

Eğer telefonunuzdan ekran videosu çekmek isterseniz de Play Store’a giriş yapıp, ‘Screen Recorder’ şeklinde aratma yapmalı ve karşınıza çıkan uygulamaları denemelisiniz.

30 thoughts on “Turkcell Maxi Plus 5 Ekran Görüntüsü Alma”
  1. arkadaş 1 senedir almısım bu telefonu Yeni ilk defa ekranı yakaladım Sağolun varolun :D

    kullanısı çok basitt ses kısma yeri ve güç düğmesine kisine birden bas yakala ekranı . ( :

  2. Bende deniyorum olmuyor tekrar deneyip yapıcam uzun zamandır bekliyorum yapamadım yaa şu yapanlar stteki yazı gibi düzgün yazabilirler mi?

  3. ben aynı anda basılı tutuyorum ama sadece ses seviyesi eşitleniyo napıcam yardımcı olun

    1. aynı anda bastığınızda ses çubuğu çıkmaz. ses tuşuna biraz daha erken basıyorsunuz sanırım.

    1. hafıza kartınızda bir sıkıntı olabilir. mümkünse başka bir kart dener misiniz.

  4. SLM
    benim telefonum kilit tusuna basdim anda telefon komble kapaniyor niye ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir