Son dönemde bar tipi, klasik tip, fiziksel tuşlu cihazlara oldukça az rastlar olduk. Yine de markalar mobil dünya varolduğu sürece modelleri arasında bu tasarıma yer vermek zorunda. Samsung da bilindiği üzere dokunmatik ve qwerty klavyeli cihazlar haricinde daha çok kapaklı ve sürgülü telefonlarıyla meşhur bir marka. Fakat bar tipi S5610 gerçekten başarılı. Özellikle de fiyatıyla.

256K renk sunan, TFT, canlı bir ekranla gelen S5610’u tercih etmeniz için en önemli etken fiyatı olacaktır. Bu dönem piyasada 300 lira gibi bir fiyatla satılan model, 269 liraya Turkcell tarafından kampanyaya sokulmuştu. Kampanya bitmesine rağmen fiyatı çok fazla yükselmedi. Bu özellikleri sunan bir telefona göre oldukça iyi bir fiyat bandında.

S5610 kullanıcıya 5 megapiksel bir kamera sunuyor. Bunun yanında görüntülü görüşmeleriniz için de önde bir kamerası mevcut. Yani 3g’si de var. Wi-fi gibi bir kablosuz bağlantıyı desteklememesine rağmen bu fiyatta 3g bulundurması büyük avantaj. Bu paragrafta bahsettiğim özellikleri bu fiyata sunan başka bir ürün şu an başka her hangi bir markada yok.

Cihaz boyutları itibariyle oldukça büyük. Örneğin piyasanın meşhur telefonlarından 6300’dan yaklaşık 1 cm kadar daha uzun ve bunun yanında kenarlardan da daha geniş. Kalıklık olarak neredeyse aynı, birazcık daha kalın. Tabi cihazın boyutlarının büyüklüğü sadece dezavantaja neden olmuyor, ekran büyüklüğü gibi ciddi artıları da var. Özellikle internet kullanımında bar tipi bir telefon verdiği rahatlık gerçekten kaydadeğer.

Telefonun menüsü oldukça basit, herhangi bir yerde karmaşıklıklara denk gelmiyorsunuz. Kullanımdan yana bir sıkıntı yaşatmaz. Samsung’un standart işletim sistemli tüm cihazlarında olduğu gibi S5610’da da numara engelleme, mesaj engelleme, mobil izleyici gibi özellikler mevcut. Son dönemde arama engelleme özelliği çok aranır oldu ki diğer markalar maalesef bu tip bir opsiyon sunamadılar henüz. Standart işletim sistemli Samsung’larda tek bir numarayı veya birkaç numaranın sizi aramasını engelleyebilir, mesaj göndermelerinin önünde durabilirsiniz.

Cihazın şarj süreside oldukça tatminkar. Özellikle 3g’nin açık olmadığı durumlarda sizi uzun süre idare edecektir; yoğun görüşme trafiği olmadığında dört günle bir hafta arası.

Mobil cihaz seçimlerinde pişmanlık genelde ihtiyaç dışına yönelmekten doğar ki bunun da önüne geçmeniz çok kolay. İncelememizde bahsettiğimiz artıların peşindeyseniz şiddetli tavsiyemizdir. Ama mesela küçük boyutlu telefonlar sizi daha çok cezbediyorsa hemen başka bir modele göz atmaya başlayabilirsiniz.

Samsung S5610  Teknik Özelliklerine göz atmak için tıklayın.

Tayfun Sağır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir