Giriş bölümünden sonucu vermek ne kadar doğru bilemiyorum ama telefonumuz C3’in yeni kasa ve yeni yazılımla piyasaya sürülmüş hali gibi duruyor. Tabi olayı bu kadar basite indergemeden bir inceleme yapacağız. Nokia’nın en popüler qwerty klavyeli telefonlardan olduğu için de C3’ü yer yer kıyaslamalarımızda kullanacağız.

Nokia qwerty klavyeli modelleri seri olarak üretip, kullanıcılara sunmakta biraz geç kalsa da bir çok model seçeneğiyle bu alanda kendine hatrı sayılır bir yer edinmiş durumda. Bunu yeni Asha serisiyle sürdürmek istediğinden yeni modeller sunuyor. Asha 200, 201, 302 ve 303 bu düşüncenin eseri modeller.

Standart Nokia işletim sistemiyle gelen Asha 302 bu özelliğiyle piyasanın eski ağır taşlarından C3’e yakın duruyor. İyileştirilmiş wi-fi, bluetooth ve 3 g bağlantıları sunan telefon kendi sınıfında rakiplerinden geri kalmıyor. Ön tarafta görüntülü konuşma için bir kamerası yok. Arka kısımda ise 3,2 megapiksellik flaşsız bir kamera mevcut. 1 Ghz tek çekirdek işlemcili cihazın işletim sistemi şişmediği müddetçe kullanıcıya iyi tepkiler veriyor.

Tasarımında metalik grinin diğer renklerle uyumlu ve doğru kullanması telefonu oldukça hoş yapmış. Beyaz, mavi, gri, kırmızı gibi birçok renk seçeneğinin kullanılması günümüz geleneklerinden biri. Asha serisinin genel oval hatları da telefona oldukça yakışmış. Serideki diğer qwerty klavyeli telefonlar da birbirine oldukça benziyor zaten. Fakat 302 parlak malzemenin hakimiyetinden aralarında en hoş duranı.

Fiyat bandı düşünüldüğünde artık hala piyasada olan C3’ü almak mantıksızlaşıyor. 400 liraya kadar qwerty klavyeli bir telefon düşünüyorsanız 302’iyi dikkatle incelemenizi tavsiye ederim. Bulunduğu sınıfta sunduğu özelliklerle gayet yerinde bir seçim olur. Tabi kameraya flaş desteği, işletim sistemi gibi detaylar üzerinde biraz daha durulsa iyi olurmuş gibi. Özellikle eğitimini sürdüren belli yaş grubu gençler arasında oldukça tutulur bir havası var. E71’in çıktığı dönemdeki fiyatı düşünüldüğünde aradaki farkın ekran kalitesi, flaş gibi etkenlerden kaynaklandığını görüyoruz. Zira E71’de 16 milyon destekli bir ekran varken 302’de 256K. Yani yine girişte iğnelediğimiz C3’le aynı kalite bir ekran söz konusu.

Ayrıca Nokia’nın şarj süreleri üzerinde yaptığı çalışmalar 302’ye de yansımış durumda. Konuşma sürelerinde küçük bir düşüş gözlenirken, bekleme süresinde ciddi bir artış var; 3g’de 830 saat.

NOKIA Asha 302 Teknik Özelliklerine göz atmak için lütfen tıklayın.

Tayfun Sağır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir