LG D802TR G2… G2 ve G3 serileri ile LG, akıllı telefon sektöründe başarılı bir ivme yakaladı. Ancak G2 bu ivmelenmeyi başlatan model. Hatta 2013’ün Eylül ayında Lg’nin piyasaya sürdüğü G2, bir üst modeli olarak çıkartılan G3’le bile kıyaslandığında, bazı kullancılara göre daha zarif ve kullanışlı bir model. Ben de teknik özellikleri bakımından daha üstün olan G3’ün, G2 ile arasında uçurum olmadığını gördüm. Zira şu an G2’den sonra, G3 kullanıyorum.

Kullanıcı olarak incelememde ilk olarak görsellikten bahsetmem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü tasarım olarak kıyaslamasını yapacağımız akıllı telefonlardan çok farklı. Telefonu ilk gördüğünüzde ‘’ Nerede bunun açma-kapama düğmesi ?‘’, ‘’ Sesi nereden kısılıyor bunun?’’ gibi sorular aklınızdan geçebilir. Telefon görüşmelerinde ses seviyesi yükseltilmek veya azaltılmak istendiğinde, telefonun arka bölümüne konumlandırılmış fiziksel tuşlarla bu işlemi çok kolay bir şekilde bu işlemi yapabiliyoruz. Ayrıca cihaz ekrana iki defa tıklamamız, telefonu güç düğmesine basmadan da açmamıza yardımcı olması hem kullanım olarak kolaylık sağlamış hem estetik olarak farklılık katmış. Bazen can sıkıntısından bile bu işlevi kullandığımı söyleyebilirim. :)

G2’nin kenarlarında herhangi bir tuş yok! Bu da cihazın 5.2 inç ekrana sahip olmasına rağmen çok büyük görünmemesini sağlıyor. Çok canlı bir ekranı var. Ekran, Full HD çözünürlük desteklemekte. Aynı zamanda Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip. Kısacası kolay kolay çizilmeyen ve kaliteli bir ekrana sahip olacaksınız. Bahsini yaptığımız marka LG olduğundan beklenti de ekranının yüksek kalitede olması yönünde.

lg-g2-detayli-incelemesi

Değişik renklerde yanıp sönen bildirim ışığı hangi uygulamadan ileti geldiğini bizlere belli ediyor olması da güzel bir düşünce olarak aklımda yer eden bir özellik. Siyah ve beyaz renk seçenekleri sunan telefonun arka kasası sert plastik malzemeden. Plastik kasa bir çok teknoloji takipçisi tarafından şüpheyle bakılan bir aksam olsa da, kullanıcı olarak çok kaliteli olduğunu belirtebilirim. Ayrıca arka bölümü çevreleyen bu plastik aksam biraz zor da olsa çıkartılabiliyor! Yanlıız buna rağmen pil sökülüp, takılamıyor! Yedek batarya alternatifini kullananlar için harici şarj çözüm olabilir.

Telefonun sol kenarında Mikro Sim girişi bulunurken hoparlör, şarj girişi ve kulaklık girişinin alt kısımda olması cihazı ergonomik bir hale getirmiş. Kulaklıkla müzik dinlerken kabloyu ekranın üstüne gelmemesi için arka tarafına götürmekle uğraşmıyoruz. :) Aynı şekilde şarj ederken de herhangi bir engelleme oluşturmuyor. Üst tarafta gürültü engelleyici(noise canceling) mikrofon ve kızıl ötesi portu bulunuyor.

13 Mp arka kamerası ve yanında bulunan flaş(ki flaşa birazdan değineceğim) aynı zamanda optik görüntü sabitleyici teknolojisi sayesinde daha net fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Saniyede 60 kare fotoğraf çeken kamera, full HD olarak 1080p videolar kayıt ediyor.  Fakat 2.1 mp ön kamerası ile çekilen fotoğrafların 90 derece dönüyor olması sanki olmamış gibi. Yine de çekim kalitesi iyi diyebiliriz.

Flaş konusuna da gelince, kameranın yanındaki flaş sanki bir yeri kısa süreliğine değil de süresiz aydınlatmak için konumlanmış. Uzun bir süre sönmüyor!

LG G2’nin 16 ve 32 GB hafızalı iki seçeneği var. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, G2 modelinde tıpkı iPhone modellerinde olduğu gibi hafıza kart desteği olmadığı! Hafızaya önem veriyorsanız 32 GB olan modeli tercih etmenizi öneririm.

Akıllı telefonların en önemli özelliklerinden olan işletim sistemi olarak LG G2 hakkında performansı çok beğendim. 2 GB Ram’i ile Dört çekirdekli 2,26 GHz Krait 400 işlemcisi cihazı çok iyi bir hıza kavuşturmuş. Telefonun hızı her alanda yeterli seviyede. Uzun bir süre boyunca açık kullandım ve uygulamaları sonlandırmadan istediğim uygulama arası geçişleri sağladım. Bu süre zarfında telefon çok nadir bir şekilde 1-2 saniye kadar bekletti beni. Onun dışında herhangi bir donma, kasılma yaşamadım.

lg-g2-nasil-bir-telefon

İnternet deneyimi oldukça başarılı, sayfa akışları hızlı. Turkcell kullanıcısı olarak kullandığım G2, internet bölümünde beni yormadı.

Bir önemli detay daha belirtmek isterim. Ülkemizde LG marka aksesuar desteği ne yazık ki Samsung veya Apple markaları gibi değil. Yani kulaklık veya şarjını çok kolay bulamıyorsunuz. Dolayısıyla kutusundan çıkan kulaklık ve şarj aparatlarını mutlaka düzgün ve güzel bir şekilde muhafaza edin.

lg-g2-detayli-inceleme

Diğer bir önemli detay ise şarj ömrü. Şarj ömrü oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Telefonu sürekli kullanan birisi olarak sistemli bir şekilde 24 saatte 1 şarj ettim. Yani telefonun şarjı % 30 seviyesine düştü dur şarj edeyim gibi yapmadım ki tavsiye edilen bir davranış da değildir! Yüzde 5-10 seviyelerine geldiği zaman taktım ve full dolduğunda çıkardım. Bunun için telefon zaten uyarıyor.

Özet olarak LG G2 modeli tasarım ve kullanım olarak başarıya ulaşmış bir model. Nitekim kıyaslamasını yapacağımız telefonlar arasından farklı bir tasarıma sahip olması ve sadece tasarımla kalmayıp ekranı, hızı ve şarj ömrü bakımından tercih edilmesi, kullanılması gereken bir telefon olduğunu düşünüyorum.

Erdal Uzun
2 thoughts on “LG G2 (D802TR) İncelemesi (Kullanıcı Görüşü)”
  1. mrh LG2 18 ay önce aldım ancak bazı sorunlar oldu servise yolladım benden 150 tl talep ettiler garantisi bitmemiş bir tlf neden bu parayı istediklerini merak ettim çünkü cihaz düşmedi kullanımdan dolayı bir problem oluşmadı servis neye göre bu parayı talep etti garanti neyi kapsıyor yada neyi kapsamıyor alırken garantisi olsun diye bayisinden alıyoruz beni aydınlatırsanız sevinirim

    1. Garanti üretimden kaynaklı sorunları karşılar. Bu soruya servise sorduğunuzda size cevap vermeleri gerekiyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir