Apple iPhone 4S… Belki de markanın en efsane akıllı telefonu olacak model. iPhone 4 hemen hemen aynı kasaya sahip olmasına rağmen kullanıcıdan bu denli bir ilgi göremedi… Ancak iPhone 4S bir çok kullanıcının gözünde en iyi Apple telefonu… Peki ama neden? Buna bir çok farklı sebep gösterilebilir ki incelememizde hemen hepsine değineceğiz. Ancak isterseniz başlamadan önce telefonun teknik özelliklerine bir göz atın.

Apple iPhone 4S Teknik Özellikleri

Ürün çıktığında sitemiz henüz kurulmadığından ürün incelemesini yoğun kullanıcı deneyimleri sonrasına bırakmıştık. Şimdi ise ürün hakkında detaylıca bilgi ve tecrübe sahibiyiz. Ayrıca ürünün hâlâ sıfır olarak piyasada satılıyor ve hâlâ çok iyi bir piyasası var. Bu yüzden geçikmiş de olsa incelemeyi yazmayı uygun gördük… Ancak diğer incelemelerden farklı olarak sadece can alıcı noktalara değinmeye çalışacağız.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki iPhone 4S, Apple akıllı telefonları arasında en iyi tasarımlardan birine sahip. Diri duruşu bir çok kullanıcının beğenisini kazanmış durumda. Hatta öyle ki bir çok kullanıcıya göre en iyi tasarımlı akıllı telefon. İdeal boyutları, diri kasa yapısı, esnek olmayan arka kapak, metal çerçeve, yeterli ekran boyutu gibi temel noktalarla tasarımı çok beğeniliyor. Tüm bu detaylar bizce de çok başarılı. Peki bu bir çok tasarım artısı iPhone 4 için de söylenemez miydi? Pekala söylenebilirdi, ancak bu iPhone 4S! :) Tüm bunların yanında şunu da belirtmek gerekir ki kasası oldukça uzun ömürlü. Bazı kullanıcılar ekran kenarlarındaki çıtaların çabuk deforme olmasından şikayetçi olsa da bunun en büyük nedeni telefonun sık sık düşüyor olması. Telefonunu temiz kullanan birisi için deformasyonsuz kasa ömrü 3 kadar ki bu ciddi manada iyi bir zaman dilimi!

iPhone-4S-review-inceleme-nasil

iPhone 4S’in insanları cezbeden tek yanı tasarımı değil tabiiki! Bunun yanında en göze çarpan detay oldukça kararlı çalışması! Örneğin bir önceki nesil olan iPhone 4, iOS 7 ve sonrası güncellemelere ayak uyduramazken iPhone 4S her seferinde sorunsuz çalışmasıyla ön plana çıktı. Telefon çalışması yeterli seviyede stabil. Cihazı aşırı yormadığınız sürece donma, takılma gibi durumlarla karşılaşmanız çok olası değil. Burada aşırı yormaktan kastımız öyle basit bir durum da değil; telefonun günlerce kapatılmaması, çok yoğun telefon görüşmeleri, sürekli internet bağlantısı, çok sayıda açık bırakılan uygulama, sürekli takılıp çıkarılan şarj cihazı vb… Güçlü oyunlara, ağır uygulamalara uyumu çok iyi. Öyle ki üstüne çıkmış olan modeller kullanıcıya çok fazla artı sunamadı! Kullanıcı hız kazandı ancak beklentileri tam olarak karşılanamadı. Ayrıca diğer akıllı telefon işletim sistemlerine göre bir çok uygulamanın iOS’da daha önce yayınlanıyor olması da artılarından.

Kamera ve görüntüleme gibi detaylarda da oldukça iyi. HDR çekimin olması kamerasında en büyük artılardan bir tanesi. Kamerayla seri çekimler yapabilmeniz mümkün. Yani parmağınızla çekim yaptığınız hızlı dokunuşlar telefon tarafından rahatça algılanabiliyor.

Telefonun işletim sistemi artısından dolayı muadili cihazlara göre düşük kalan donanımları sorun yaratmıyor. Tabii bu ne kadar daha böyle devam eder bilmiyoruz ama işlemci, Ram, ekran gibi donanım parçaları cihazla çok uyumlu ve yeterli. Yani 512 mb RAM, çift çekirdekli 1 GHz işlemci ilk bakışta biraz düşük görünebilir ancak oldukça yeterli olduğu söylemekte fayda var.

iPhone 4S, ses ve dolayısıyla müzik deneyimi açısından da başarılı sayılabilir. Hoparlörünün dışarıya verdiği ses kısmen iyi sayılabilecekken, kulaklığa verdiği ses iPad tadında olmasa da yakın bir performansta. İyi bir kulaklıkla iyi bir ses almanız kaçınılmaz.

apple-iphone-4s-detayli-incelemesi

Ürünün internet deneyimi de oldukça başarılı. Yüklemeler gayet hızlı. iPhone 4’e kıyasla 2 kata kadar hızlı bir internet deneyimi sunuyor. Sayfa yüklemeleri açısından işletim sisteminin de sunduğu artılardan ötürü, Android işletim sistemli rakip cihazlardan daha iyi. Ayrıca telefonun boştayken çok fazla internet tüketmediğini de söyleyebiliriz. İnternet tüketimi iPhone 5 ve Galaxy S4’ün yanında yok sayılabilecek rakamlarda.

iPhone 4S’in en büyük artılarından birisi de yan sanayisindeki büyüklükte yatıyor. Bu da şu demek ki telefona çeşit çeşit kılıf, koruma kapağı, jelatin, şarj cihazı, kulaklık gibi bir çok farklı farklı ürün bulabilirsiniz. iPhone’u olan birisinin aksesuar konusunda sıkıntı yaşaması pek olası değil! Öyle ki iPhone 4S uyumlu kılıflara zevkinize göre baskı da yaptırabilirsiniz. Ayrıca bu aksesuar çeşitlerinin fiyat aralığının oldukça geniş olduğunu söylemekte de fayda var.

Şarj durumu diğer bir çok üst düzey akıllı telefon gibi sıkıntı! Garip ayarlamalarla bir günü ancak buluyor. Şunu da belirtmek lazım ki batarya performansınız iyice düştüğünde bataryayı değiştirmeniz zor değil! Bilinenin aksine iPhone 4S arka kapağının çıkması ve pil değişimi oldukça basit. Telefoncularda bu işlemi yarım saat süremeden hallettirebilirsiniz.

Kullanıcıların en çok takıldığı noktalardan birisi de iPhone 4 ile iPhone 4S’i ayırt etmek! Bunun çok basit bir taktiği var; iPhone 4’ün orta çerçevesinde kulaklık soketinin hemen sağında bir çizgi vardır ve bu çizgi iPhone 4S’te ses tuşlarının üstünde yer alır! Yani iPhone 4S’e üstten baktığınızda üst tarafta tam bir bütünlük görürsünüz ki en net fark budur! Diğer fark ise ses tuşlarının konumu. Ancak burdan çok kolay ayırt etmek mümkün değil.

iphone-4-ve-iphone-4s

Sonuç olarak üstüne 3 farklı model çıkmasına rağmen iPhone 4S’in sıfırının hâlâ satılıyor olması, hâlâ çok güçlü bir ikinci el piyasasına sahip olması boşuna değil! Ürün bir çok övgüyü hak ediyor. İşletim sisteminin kararlı çalışıyor olması en büyük artısıyken, eksilerini de yine bu alandan alıyor. Bluetooth eşleşmeleri konusunda yaşanan sıkıntılar, cihazın harici bellek olarak kullanılamaması, uygulama marketinde Android marketine göre daha az ücretsiz uygulama bulunması, uygulama marketine kayıt işlemlerinin daha zor olması, görüntülü görüşmeyi sadece iMessage ya da App Store’da uygulamalar üzerinden yapması gibi eksikler tüm Apple modellerinin olduğu gibi iPhone 4S’in de en büyük eksileri! Ayrıca büyük ekran ihtiyacını karşılayamamış olması da bazı kullanıcılar açısından eksiklik sayılabilir.

Apple iPhone 4S bizce, bir çok açıdan çok başarılı bir telefon ve bunu teknoloji daha da ilerledikçe daha iyi anlıyoruz. Cihaz her türlü koşula uyum gösteriyor ve tasarımıyla fanatik Android kullanıcılarını bile cezbediyor. Bu açından ürünü tavsiye edememe, bariz sıkıntılarından dolayı kötüleme gibi bir durum oluşmuyor! 

Apple iPhone 4S hakkında kullanıcı görüşüne ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Apple iPhone 4S İnceleme (Kullanıcı Görüşü)

9 thoughts on “Apple iPhone 4S Detaylı İnceleme”
  1. Merhabalar.İncelemenin üzerinden uzun süre geçmiş. Umarım cevaplarsınız. Zaman geçmiş ama dediğiniz talep hala devam etmekte ve 0 ı hala satılmakta. Merak ettiğim konu ben şuana kadar hiç ios işletim sistemli telefon kullanmadım. Android eski bir telefon kullanıyorum.Bu telefonu almak istiyorum.Sorum ise ben günde sabah derse gidip ders arasında müzik ve nette dolaşırım(facebook, instagram, twitter filan) akşama doğruda müzik dinleyerek eve giderim. şarj bu tür aktivitelere yeter mi yoksa çok mu zorlanırım. birde 8gb lık modelleri buluyorum genelde hafıza yetermi? ayrıca işlemci ve ram günümüzdeki diğer telefonlara bakılınca gerçekten çok düşük. oyunlarda(çok yüklemeyi düşünmüyorum zaten arada can sıkıntısında oynarım) veya uygulamalarda (bazı haber siteleri uygulamaları filan) kasma geç açılma gibi sorunları olur mu? Umarım cevaplarsınız. Şimdiden teşekkürler.(he birde kameraya ufak bi değinirseniz sevinirim)(biliyorum konuda anlatmışsınız ama birde sorularıma göre özel cevaplar verirseniz sevinirim)

    1. Berat merhaba. iPhone 4S hâla iyi bir telefon, iOS işletim sistemi telefonun ömrünün uzun gitmesine en büyük etkenlerden biri. Alışman bir hafta kadar sürer, sonrasında sıkıntı yaşamazsın. Telefonu çok yoğun kullanmyorsan rahatlıkla işini görür. Ama dediğin gibi sadece 8 Gb’lık versiyonun sıfırı olduğu için veri yönetimini iyi yapman gerekecek. Yani fotoğraf video gibi multimedya dosyalarını belli dönemlerde bilgisayar gibi başka depolama alanlarına aktarmalısın.

      Aşırı yüklenme yapmadığında çok fazla donma kasılma yaşamazsın. Daha verimli bir kullanım için telefonu bir kaç günde bir kapatıp, bir kaç dakika dinlendirmelisin. Uygulamaların kullanımında herhangi bir sorun yaşamazsın. Ancak şöyle bir tavsiyede bulunabiliriz; iPhone 4S’in sıfırını almaktansa temiz bir 2.el iPhone 5 de bakabilirsin.

        1. Biz teşekkür ederiz. Umarız doğru kararıp verip, pişman olmayacağınız bir seçim yaparsınız.

  2. çok tesekurler ama ben ıkı telefon arasındayım bırı iphone 4s bırı galaxy grand 2 sızce hangısı daha ıyı??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir